Politiken Bogfolk

Uge 40: UFO’er, aliens, poetiske nyskabelser og fængselslitteratur

October 6, 2016

I denne uges Bogfolk kan du høre folkene bag fotobogen 'Phenomena' fortælle om de aliens og UFO'er, man eftersigende kan møde i den amerikanske ørken. Vi flyver ud i UFO-litteraturens ydre rum. Vi zoomer ind på litterære nyskabelser i Marianne Larsens nye digtsamling. Og så kan du høre, hvad drabsmænd og livstidsfanger i Herstedvester Fængsel egentlig mener om litteratur.

Vores jordklode får jævnligt besøg af både rumvæsener og UFO’er. I hvert fald, hvis man skal tro nogle af de amerikanere, som fotograferne bag fotobogen ’Phenomena’ har mødt. Hør Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen og Tobias Selnæs fortælle om deres undersøgende rejse gennem de amerikanske stater Nevada, New Mexico og Arizona, hvor de har udforsket, hvad der egentlig ligger til grund for UFO-fænomenet. Vi får desuden besøg af science-fiction ekspert Stig W. Jørgensen, som fortæller os om UFO’ens plads i litteraturen.

Og så skal vi omkring Marianne Larsen nye digtsamling, som Lilian Munk Rösing har anmeldt. Den hedder ”Og tiden i vild tilstand mod min hud” og Lilian forklarer, hvordan digtenes nyskabelser dynamiserer vores stivnede eksistens og vores spontant uforelskede marathonkroppe.

Til sidst skal vi høre en reportage fra Herstedvester Fængsel, hvor journalist Sebastian Wittrock har mødt nogle af de drabsmænd og fanger, der har engageret sig i fængslets nyopstartede læseklub.

Gæster i studiet: Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen, Tobias Selnæs, Stig W. Jørgensen og Lilian Munk Rösing

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde, Hanne Budtz-Jørgensen, Sebastian Wittrock og Astrid Skov.