Politiken Bogfolk

Uge 4: Forbrydelser i 2200 Noir, Rifbjergs hang til nedgørelser og den skrivende pottemager

January 29, 2016

Sidste år døde Klaus Rifbjerg, men dansk litteraturs roterende dreng nummer et, som jo altid blev en ret gammel dreng, er stadig bogaktuel. Lige nu med erindringerne 'Til rette vedkommende.'

Bogfolk taler i denne uge med Bettina Heltberg om Rifbjergs særlige tendens til at hage sig fast i det destruktive og nedgørende.

Og så var det ugen, hvor Jesper Stein fik De Gyldne Laurbær for bogserien om vicepolitikommissær Axel Steen, der bor på Nørrebro. Det var velfortjent, mener Bo Tao Michaëlis.

Til slut skal det handle om en succesrig forfatter, som slet ikke er forfatter. Edmund de Waal er pottemager. Bjørn Bredal er vild med både hans ’The White Road’, der handler om porcelæn, og den nu dansk oversatte ’Haren med de ravgule øjne’, der behandler Europas historie fra det tidlige 1800-tallet til i dag, fra Odessa over Paris til Wien, fra Marcel Proust til De Waal.

Der er stadig god tid til læserafstemningen om Politikens Litteraturpris er slut. I dag skal vi høre, hvad Sigrid Stilling Netteberg, som har cerebral parese, mener om digtsamling 'Nike' af Caspar Eric, der netop handler om ikke at have en 'perfekt krop'.

Vært: Jes Stein Pedersen

Ugens gæsteboglæser: Sigrid Stilling Netteberg

Gæster: Bo Tao Michaëlis, Bjørn Bredal og Bettina Heltberg

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Katrine Hornstrup Yde