Politiken Bogfolk

Uge 36: ‘Vi har alle hver vores Søren Ulrik Thomsen’

September 8, 2016
Denne uges Bogfolk cementerer, at vi alle har hver vores skæve eller særlige, poetiske alliance med den danske digterlegende Søren Ulrik Thomsen. Hør en anmeldelse af Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarters nye album POWER, få et gensyn med Emil Aarestrups bobler i bækken og hør om den kinesiske forfatter Yu Huas roman om at sælge blod.

Jes Stein Pedersen samtaler med Thomas Bredsdorff om digteren og lægen Emil Aarestrups liv. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har udgivet Emil Aarestrups breve i 4 bind og udgør ifølge Bredsdorff et værdifuldt supplement til skildringen af Aarestrup som privatperson og som digter. 

Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter er aktuel med det nye musik- og poesialbum POWER. Her udsættes Thomsens digte for både diskorytmer, elektropop og mere klassisk spoken word-oplæsning. Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen har anmeldt albummet og givet det 4 hjerter. Men vi har allesammen hver vores Søren Ulrik Thomsen, for Jes Stein Pedersen er bestemt ikke enig. 

Til sidst skal det handle om den kinesiske forfatter Yu Huas roman ’Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod." Alexander Vesterlund har læst bogen og er begejstret. 

Gæster i studiet: Thomas Bredsdorff, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Alexander Vesterlund 

Vært: Jes Stein Pedersen 

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen