Politiken Bogfolk

Uge 35: ‘Techno er en tilstand og en livsrytme’

September 2, 2016
I ugens Bogfolk, Politikens ugentlige podcast om litteratur, taler Jes Stein Pedersen med Mikkel Krause Frantzen om Niels Henning Falk Jensbys debutroman 'Techno', som skildrer et seksuelt, smerteligt, stærkt og rytmisk indblik i det københavnske homo-miljø. 

Og så er Storbritanniens patriotiske spionmester John le Carré aktuel med en bog fuld af erindringer fra sit liv som spion, forfatter, søn og meget mere. Bogen hedder 'Duernes tunnel - historier fra mit liv' og Bo Tao Michaëlis fortæller om romanen og forfatteren. 

Endelig gælder det Mich Vraas roman 'Haabet' om den danske slavehandel fra Afrika. I de 150 år slavehandlen stod på, regner man med, at 300.000 afrikanere blev indfanget. Kun en tredjedel overlevede turen over Atlanten. Hans Hertel anmelder og forklarer. 

Vi glemmer selvfølgelig ikke, at amerikanske Jonathan Safran Foer er romanaktuel efter 11 års pause. Det store gennembrud kom i 2005 med 'Ekstremt højt og utrolig tæt på' og i næste uge udkommer altså romanen 'Her er jeg'. Hør et udsnit af Politikens interview med forfatteren og find ud af, hvorfor titlen refererer til den bibelske historie om Abraham og Isak. 

Medvirkende forfattere: Niels Henning Falk Jensby og Jonathan Safran Foer 

Gæster i studiet: Mikkel Krause Frantzen, Bo Tao Michaëlis og Hans Hertel 

Vært: Jes Stein Pedersen 

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen