Politiken Bogfolk

Uge 20: En Hemingway-passion, racisten Harald Nielsen, Jan Kjærstads ‘Slægters gang’, og Esben Kjærs sorg over sin afdøde søn.

May 20, 2016
Politikens anmelder Bo Tao Michaelis, som har været ramt af en Hemingway-passion siden sin pure ungdom, er aktuel med sin store portrætbog om den grandiose og skelsættende forfatter. ”Han levede helt enormt”, fortæller Bo Tao Michaelis, som også mener at legenden, modsat myten, faktisk var en ret blød mand.

I Jan Kjærstads nye roman ’Slægters gang’ er både Norge og hele den vestlige civilisation for længst gået under. Vi er 2000 år ude i fremtiden og tre kinesiske historikere har forelsket sig i Norge. Politikens anmelder Alexander Vesterlund er skeptisk og mener, at Kjærstad endnu engang forsøger at lange ud efter sine landsmænd.

Politikens Hans Hertel har været i arkiverne på det kongelige bibliotek i forbindelse med sin anmeldelse af Nina Bjørneboes genudgivne forsvarsskrift for kritikeren Harald Nielsen. Hans Hertel fortæller om racisten Harald Nielsen, som han mener, at hørefløjen forsøger at rehabilitere.

Endelig fortæller Dorte Hygum om Esben Kjærs bog ’Min usynlige søn, kunsten at leve med sine døde resten af livet’.

Gæster: Bo Tao Michaelis, Hans Hertel, Alexander Vesterlund og Dorte Hygum

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz-Jørgensen.