Politiken Bogfolk

Bogfolk Special: En kæmpe fest for poesien

March 14, 2016

Politikens Litteraturpris 2015 på 200.000 kr. gik til Maria Gerhardt for ’Amagermesteren’. Denne udgave af Bogfolk rummer en optagelse af hele prisfesten i Pressen, som var fyldt med fortrinsvis yngre poesielskere.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen og leder af Boghallen Christina Thiemer er aftenens værter og du kan høre sangerinden Kira Skovs følelsesladede tale til Gerhardt, som hun holdt på vegne af de læsere der har stemt på Gerhardt.

Vi bringer også Kizaja Routhe-Mogensens litteraturfaglige tale til Gerhardt, og så kan du høre alle de nominerede digtere læse op: Caspar Eric, Maria Gerhardt, Thomas Boberg, Birgitte Krogsbøll, Ursula Andkjær Olsen, Bjørn Rasmussen og Klaus Høeck.

Frit Flet Prisen, Politikens ’lillesøsterpris’, som skal gå til et værk der arbejder eksperimenterende og nybrydende i det litterære felt, gik i år til Halfdan Pisket for de tre graphic novels i hans trilogi: Desertør, Kakerlak og Dansker. Vi bringer Kim Skottes tale til Pisket og det efterfølgende interview med prismodtageren.

Redaktion: Jes Stein Pedersen og Hanne Budtz-Jørgensen