Politiken Bogfolk

Uge 3: Amager forever, krig, undergang og magtens ansigter.

January 22, 2016

Hvad får en vaskeægter ’Amarkaner’ ud af Maria Gerhardts prisnominerede digtsamling Amagermesteren?

I anledning af Politikens Litteraturpris har Bogfolk bedt en håndfuld lægmænd om at anmelde de syv nominerede digtsamlinger. Og i denne uge deler deb 28-årige studerende Mai Kjølsen, der er født og opvokset på Amager, sin oplevelse af Gerhardts digtsamling.

Politikens litteraturkritiker Lilian Munk Rösing skriver om Thomas Bernhardts ’Gamle mestre’:

»Intet er så opløftende og bevægende som Thomas Bernhards skånselsløse spanking af den stolte europæiske kultur«.

Store europæiske forfattere har de senere år leveret en hård kritik af moderniteten. Det gælder bl.a. navne som tyske Botho Strauss, schweiziske Christian Kracht og ikke mindst franske Michel Houellebecq. Hør litteraturredaktionens Christian Idskov fortælle om modernitetens og værdiernes forfald i en gennemgang af de tre forfatteres projekt.

Rune Lykkeberg har med begejstring læst den franske intellektuelle Pierre Rosanvallon, der er en af de mest originale og konsekvente politiske tænkere i dag og har skrevet den formidable bog 'Le bon gouvernement', hvor han forklarer leden, vreden og skuffelsen. Og efter en overbevisende analyse foreslår han endda løsninger på problemet.

Og så skal Mikkel Krause Frantzen nærmest bruge lup for at læse digter Rasmus Halling Nielsens nye digte ’Også’ – og det er ikke en dårlig ting.

Vært: Jes Stein Pedersen